Comisia Europeana apara presa libera si nu intentioneaza sa propuna modificarea reglementarilor media, dar nu poate sa nu tina cont de plangerile primite din partea CSM si CC privind existenta unor campanii impotriva magistratilor, a declarat presedintele CE, Jose Manuel Barroso.

El a explicat astfel, intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu premierul Victor Ponta, ca oficialii CE nu au recomandat o solutie concreta pe aceasta tema in ultimul raport privind situatia din Romania, dar au considerat considerat important totusi sa mentioneze existenta unei astfel de probleme, pentru a fi "corectata" de catre autoritatile de la Bucuresti.

Potrivit MEDIAFAX, presedintele CE a sustinut totodata ca la Bruxelles au fost primite plangeri nu doar din partea Consiliului Superior al Magistraturii si Curtii Constitutionale, ci si din partea a numeroase organizatii civice.

Executivul UE a primit plangeri de la reprezentanti ai CC, CSM si ICCJ printre altele in legatura cu atacuri de intimidare si hartuire prin media, a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene Mark Gray.

El a spus ca au existat multe cazuri, nu doar unul sau doua, in care reprezentanti de inalt nivel au fost supusi presiunii prin intermediul presei.
Premierul Victor Ponta a declarat atunci ca este de acord cu observatia Comisiei Europene privind exercitarea unor presiuni media asupra judecatorilor, spunand ca si el a vazut astfel de presiuni si ca se va delimita de toate aceste practici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.