Senatorul Dan Voiculescu, presedintele de onoare al Partidului Conservator, a anuntat, luni, in plenul Senatului, ca demisioneaza din functie.

La doar o saptamana dupa ce a depus juramantul de credinta, omul de afaceri a declarat ca va "renunta la imunitate" si se va pune la dispozitia justitiei.

El si-a motivat gestul prin faptul ca in ultima perioada au existat "speculatii" cu privire la faptul ca imunitatea parlamentara pe care o presupune statutul de senator ar impiedica "actul de justitie" in cazul dosarului sau.

"Am o scurta declaratie legata de faptul ca in ultimul timp se speculeaza foarte mult ca imunitatea a devenit o piedica in realizarea actului de justitie, fie ca e vorba de imunitatea parlamentara, fie ca e vorba de imunitatea prezidentiala. Pentru ca exista un dosar in justitie in care am fost implicat, a fost inclus numele meu in acest dosar, am luat decizia ca incepand de astazi, 28 ianuarie 2013, sa renunt la imunitatea parlamentara, astfel incat justitia sa poata sa-si faca datoria, ca atare demisionez din Senat", a declarat Voiculescu.

Potrivit MEDIAFAX, procesul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, in care este inculpat senatorul Dan Voiculescu, va fi reluat in 31 ianuarie de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a admis cererea procurorilor anticoruptie de urgentare a judecarii cazului.

Demisia sa determina mutarea procesului sau de la instanta suprema, competenta sa judece parlamentari, la Tribunalul Bucuresti.

Voiculescu a recurs la un gest similar la finalul legislaturii trecute.

Citeste si: Blaga: Voiculescu a facut o marota din suspendarea presedintelui Traian Basescu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.