Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, intrebat cum comenteaza o afirmatie a lui Dan Voiculescu privind necesitatea unei noi suspendari a sefului statului, ca PNL nu discuta despre suspendare in lipsa incalcarii Constitutiei, iar in acest moment nu exista o astfel de incalcare.

Solicitat sa comenteze declaratiile presedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu, referitoare la o a treia suspendare a sefului statutului, Traian Basescu, si intrebat daca sustine o astfel de parere, Antonescu a raspuns: "Parerile sunt ale fiecaruia dintre noi si nu se supun la vot".

"Ceea ce pot eu sa spun in legatura cu acest subiect - nu cu parerea domnului Voiculescu - pot sa spun urmatorul lucru: PNL nu va ramane niciodata fara reactie daca se va intampla ca presedintele Romaniei, indiferent cine va fi acela, sa incalce Constitutia. Si doi: PNL nu poate discuta si nu a discutat vreodata despre suspendare in lipsa unei incalcari a Constitutiei", a spus Antonescu, potrivit MEDIAFAX.

El a precizat ca in acest moment nu exista nicio suspiciune referitoare la vreo incalcare a Constitutiei de catre presedintele Traian Basescu, aratand ca, in consecinta, nu exista un subiect legat de suspendarea acestuia.

"Nu-mi pare, in acest moment, ca avem de-a face cu o discutie, cu o suspiciune, cu o intamplare care sa presupuna incalcarea Constitutiei de catre presedinte, ca atare nu avem subiect legat de suspendare", a spus Crin Antonescu.

Presedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu, a afirmat, duminica seara, ca sustine o a treia suspendare a presedintelui Traian Basescu si ca nu crede intr-o coabitare a acestuia cu USL.

"Eu cred ca Basescu nu va incheia al doilea mandat si ca probabil se va ajunge la inevitabilul din 2007, respectiv suspendarea si demiterea. Asta este singura solutie ca Romania sa se dezvolte in liniste. Voi sustine aceasta solutie", a spus Voiculescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.