Premierul Victor Ponta a asigurat ca Guvernul va reglementa in prima sedinta de anul viitor situatia taxei auto, precizand ca taxa de prima inmatriculare va fi inlocuita cu o taxa de mediu raportata mult mai strict la gradul de poluare al unui vehicul.

"A fost suspendata taxa pana la 31 decembrie, iar pe 3 ianuarie - practic pe 1 si pe 2 banuiesc ca nu inmatriculeaza nimeni nicio masina - pe 3 ianuarie doamna Plumb imi aduce noua forma a taxei, care nu e o taxa de prima inmatriculare, ci taxa de mediu care se refera in principal la modul in care o masina, un autoturism, polueaza sau nu; o taxa de mediu exact in sensul a ceea ce discutasem cu Comisia Europeana. Partea proasta este insa ca anul acesta, 2012, iar s-au dublat inmatricularile de masini poluante aduse din strainatate, ceea ce nu e totusi ideea pentru care facem o taxa de mediu", a spus Ponta la RTV.

Potrivit MEDIAFAX, taxa de prima vanzare auto, suspendata de fostul Guvern doar pana la inceputul anului viitor, va fi din nou obligatorie incepand cu 1 ianuarie, Executivul urmand insa sa analizeze aceasta situatie.

Citeste si: TAXA AUTO revine in ianuarie?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.