Presedintele Traian Basescu a semnat decretul de numire a noului Cabinet, care a primit vineri seara votul de incredere al Parlamentului.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, presedintele Traian Basescu a semnat, vineri, decretul pentru numirea Guvernului, in urmatoarea componenta.

Membrii Cabinetului au depus juramantul la Palatul Cotroceni, ceremonia ceremonia incepand vineri seara la ora 21.30, scrie MEDIAFAX.

Presedintele Traian Basescu le-a spus, vineri seara, noilor ministri, ca sunt condamnati sa aiba succes, pentru ca astfel va avea si Romania succes, iar in cazul in care nu vor avea succes, vor fi singurii responsabili.

"Trebuie sa va felicit succesul electoral si pentru succesul de azi din Parlament, unde ati avut un vot extrem de consistent. (...) Asta inseamna ca sunteti obligati, condamnati sa aveti succes si, daca veti avea succes, va avea succes Romania si cei 4,5 milioane de cetateni care si-au pus increderea in dumneavoastra. Aveti premise sa trageti, sa tractati Romania catre crestere economica. Si nu am sa emit niciun fel de pareri ce ar trebui sa faceti, stiti mai bine, aveti o experienta de sapte luni de guvernare, a fost o incalzire foarte buna pentru o guvernare de patru ani", a spus Basescu.

El s-a referit si la programul de guvernare al Cabinetului Ponta, mentionand ca ii felicita din punct de vedere al angajamentelor extrem de ridicate asumate.

"Daca vi le atingeti, veti ramane in istorie ca un Guvern, o majoritate care a reusit sa readuca romanilor prosperitatea, recuperarea decalajelor fata de statele mai vechi din UE", a mai spus seful statului.

In ciuda discursului optimist, Presedintele nu a dat mana cu Gabriel Oprea, Radu Stroe si Relu Fenechiu la ceremonia depunerii juramantului de la Cotroceni. Pe de alta parte, seful statului a parut mult mai cordial cu Titus Corlatean, Mircea Dusa, Rovana Plumb, Mona Pivniceru, Constantin Nita.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.