Programul de guvernare al USL prevede cresterea salariului minim pe economie la 1.200 de lei pana in anul 2016, dar si reducerea in urmatorii patru ani a CAS datorate de angajator cu cinci puncte procentuale.

Potrivit MEDIAFAX, la capitolul "Salarizare" din Programul de guvernare al USL este prevazuta pana in 2016 cresterea progresiva a salariului minim pe economie pana la 1.200 lei.

Totodata, potrivit documentului citat, in perioada 2013 - 2016 va fi sustinuta egalitatea de sanse, inclusiv privind eliminarea diferentelor salariale intre femei si barbati pe piata muncii.

De asemenea, programul de guvernare prezentat de noul Cabinet Ponta pastreaza principalele masuri de reducere a fiscalitatii anuntate de USL inainte de alegeri, printre obiectivele stabilite pana in 2016 figurand reducerea TVA la 19%, cota progresiva 8-12-16%, reducerea CAS cu 5 puncte si TVA de 9% la alimente.

Potrivit documentului, "in orizontul 2013-2016" TVA va reveni la nivelul de 19%, taxele parafiscale se vor reduce la jumatate, iar"pe parcursul mandatului" va fi introdus impozitul diferentiat pe venitul salarial cu deductibilitati fiscale: cote de 8%, 12% si 16%, ce vor fi stabilite pe grile de venit.

CLICK PENTRU PROGRAMUL DE GUVERNARE

La nivel fiscal se intentioneaza si cresterea deductibilitatii cheltuielilor in cercetare si dezvoltare de la 20% la 50% si scutirea de impozitare, pe o perioada de cinci ani, a dividendelor care vor fi reinvestite in utilaje si echipamente tehnologice, cercetare-dezvoltare, sub forma majorarii capitalului social la societatile unde sunt actionari, sau participarea la capitalul social al altor societati comerciale si care conduc la crearea de noi locuri de munca.

Guvernul Ponta II si-a propus si reducerea CAS cu 5 puncte procentuale pentru angajatori si reducerea integrala a platii CAS datorata de angajatori pentru 1 an de zile, pentru crearea de noi locuri de munca (cu conditia mentinerii locului de munca inca un an).

Executivul anunta si ca va urmari alinierea la media europeana a redeventelor incasate de stat ca urmare a concesionarii activelor statului.

Citeste si:
USR va redepune legea de reducere a TVA la energie
USR va redepune legea de...

De asemenea, Guvernul Ponta II doreste stimularea mediului de afaceri in limite admisibile pentru stabilitatea macroeconomica, prin simplificarea procedurilor si debirocratizarea pentru micii intreprinzatori.

Programul de guvernare promite si reducerea cheltuielilor cu birocratia si fiscalitatea, prin desfiintarea unor tarife, avize, autorizatii si prin simplificarea cadrului legislativ.

Citeste si: ARD vs USL: Promisiunile facute in programele lor de guvernare. Merita votul tau?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.