Presedintele Traian Basescu a semnat, luni, decretul pentru desemnarea lui Victor Ponta drept candidat la functia de prim-ministru.

Potrivit comunicatului emis de Administratia Prezidentiala, Basescu l-a desemnat pe Ponta drept candidat dupa ce aceasta a fost singura propunere a reprezentantilor partidelor politice si ai minoritatilor nationale din Parlament care au participat, luni dimineata, la consultarile de la Palatul Cotroceni.

"Ca urmare a faptului ca a existat o singura propunere din partea reprezentantilor partidelor politice si ai minoritatilor nationale din Parlamentul Romaniei care au participat luni, 17 decembrie 2012, la Palatul Cotroceni, la consultarile in vederea desemnarii candidatului la functia de prim-ministru al Guvernului Romaniei, domnul presedinte Traian Basescu l-a desemnat pe domnul Victor-Viorel Ponta drept candidat la functia de prim-ministru", se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

Redam integral textul Decretului nr. 890 din 17 decembrie 2012 pentru desemnarea candidatului la functia de prim-ministru:

"- pentru desemnarea candidatului la functia de prim-ministru

In temeiul prevederilor Art. 85 alin. (1), ale Art. 94 lit. c), ale Art. 100 alin. (1) si ale Art. 103 alin.(1) din Constitutia Romaniei, republicata,

Presedintele Romaniei decreteaza:

Articol unic. – Se desemneaza domnul Victor-Viorel Ponta in calitate de candidat la functia de prim-ministru, pentru a cere votul de incredere al Parlamentului asupra programului si listei noului Guvern, potrivit Art. 103 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata.

Presedintele Romaniei

Traian Basescu"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.