Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, a declarat, marti, ca nu a avut discutii in partid privind demisia lui Vasile Blaga, fiind opinia sa ca acesta ar trebui sa-si depuna mandatul "ca gest firesc", necesar "pentru relansarea dreptei".

Intrebat daca a discutat in PDL despre depunerea mandatului lui Vasile Blaga, Falca a raspuns ca nu a avut astfel de discutii cu colegii, fiind o opinie personala ca presedintele PDL ar trebui sa faca acest gest in urma rezultatelor alegerilor.

"Nu am avut discutii in PDL pe acest subiect. Este opinia mea, eu consider ca este un gest firesc sa-ti depui mandatul daca nu iti atingi obiectivul. Este si o solutie pentru reconstruirea, relansarea dreptei in Romania", a spus Falca, potrivit MEDIAFAX.

Luni, Gheorghe Falca, a declarat ca presedintele PDL, Vasile Blaga, trebuie sa-si depuna mandatul, intrucat a existat un obiectiv de 24% la alegerile parlamentare, care nu a fost atins, aceasta fiind "o chestie de onoare", pentru a se porni discutii privind o miscare de dreapta.

Falca a fost intrebat, la B1 Tv, ce ar trebui sa se intample in perioada urmatoare, avand in vedere rezultatul obtinut de ARD in alegerile parlamentare.

"O analiza in primul rand la PDL, asa cum s-au analizat alegerile locale si cineva a cerut ca intreg Biroul sa-si depuna mandatul existand alti oameni care doresc sa conduca, cum a fost echipa care a urmat dupa domnul Boc sa vedem ce urmeaza dupa depunerea unui mandat, sa vedem o viziune exact pe ideea de a crea o dreapta, pentru ca o dreapta nu se creeaza maine, ci doar maine se da semnalul", spunea el.

Falca a mai fost intrebat daca, in opinia sa, actuala conducere a PDL, in frunte cu Vasile Blaga, mai poate ramane la conducerea partidului.

"Eu cred ca, la fel cum domnul Blaga si alte persoane cereau ca Biroul Permanent National sa-si depuna mandatul dupa alegerile locale, lucrul acesta se va intampla si in acest moment", mentiona el.

Solicitat sa precizeze daca spune ca Blaga trebuie sa-si depuna mandatul, Falca arata ca a obiectivul de 24% din voturi la alegerile parlamentare nu a fost atins, iar aceasta ar fi "o chestie de onoare".

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.