Procurorii DNA spun ca fostul deputat Alin Trasculescu ar fi "tocmit" oameni care sa pazeasca si sa supravegheze intalnirile sale cu Marian Calota si Alexandru Vintilescu, context in care ar fi fost filate si masinile anchetatorilor anticoruptie.

Tribunalul Bucuresti judeca, joi, cererea procurorilor anticoruptie de inlocuire a interdictiei de a parasi tara cu masura arestarii preventive a fostului deputat Alin Trasculescu, acuzat ca ar fi pretins 200.000 de euro pentru a interveni pe langa autoritatile vrancene sa atribuie contracte de investitii unor firme, scrie MEDIAFAX.

Procurorul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) prezent la sedinta de judecata a cerut instantei arestarea preventiva a lui Alin Trasculescu invocand trei argumente esentiale din ancheta.

Primul se refera la starea de spaima a denuntatorului Mircea Alexandru Vintilescu, care a venit "ingrozit la DNA" pentru ca "trebuie sa returneze o spaga unui deputat".

Al doilea argument care sa probeze "indrazneala infractionala a deputatului" a fost acela ca Trasculescu "a tocmit" doua persoane, martori in cauza, care sa se ocupe de paza si supravegherea intalniriloer sale cu Calota si Vintilescu.

"Indrazneala infractionala a acestuia rezida si din tocmirea a doua persoane, Puiu Corneliu si Dudeac, care sa-i asigure paza si supravegherea intalnirilor sale. (...) El a asigurat aceasta paza inclusiv la sediul sau de partid, unde la momentul final astepta confirmarea primirii banilor de catre Calota", a spus procurorul.

Al treilea argument prezentat de procuror in fata instantei a a fost ca anchetatorii DNA au fost si ei contrafilati de cele doua persoane angajate de Trasculescu, ceea ce denota si mai mult gravitatea faptelor comise de fostul demnitar.

"Autoturismele DNA au fost luate in primire si urmarite mai bine de sase ore de catre oamenii angajati de Trasculescu. (...) Doi martori au recunoscut pana la acest moment ca au fost instruiti sa depuna marturie mincinoasa si inclusiv sa falsifice documente pe care doreau sa le depuna chiar in acel moment la dosarul pe care il instrumentau", a mai aratat procurorul.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

In ciuda acestor dezvaluiri, fostul deputat PDL de Vrancea Alin Trasculescu isi continua campania electorala pentru obtinerea unui nou mandat in Parlament, afise cu acesta fiind lipite in ultimele zile atat in municipiul Focsani cat si in mediul rural.

Afise cu Alin Trasculescu au aparut in ultimele zile pe panourile de afisaj electoral din cartierul Obor al municipiului Focsani, care face parte din Colegiul 5, unde fostul deputat candideaza pentru un nou mandat de parlamentar.

Pe afisele electorale respective nu apare sigla niciunei formatiuni politice.

Presedintele interimar PDL Vrancea, Gabriel Postolache, spune ca in momentul depunerii candidaturii Alin Trasculescu facea parte din ARD si poate de aceea a folosit spatiile de afisaj destinate acestei formatiuni politice, precizand insa ca fostul deputat are un staf de campanie separat, nu cel al ARD.

Citeste si:
Cum te poate ajuta o campanie de advertoriale SEO?
Cum te poate ajuta o campanie...

"In momentul depunerii candidaturilor el facea parte din ARD si au fost stabilite atunci spatii de afisaj pentru fiecare formatiune. Probabil ca neavand alt spatiu de afisaj l-a folosit pe cel destinat ARD. Are un staf de campanie electoral separat. Candideaza cum e si normal si firesc dar cu un staf de campanie separat, nu cu al nostru", a declarat Gabriel Postolache.

Alin Trasculescu este candidat in Colegiul 5 Marasesti, el ramanand fara sustinerea ARD intrucat este cercetat de procurorii DNA pentru fapte de coruptie.

In 12 noiembrie, liderul PDL, Vasile Blaga, declara ca ARD ii interzice lui Alin Trasculescu folosirea materialelor de campanie ale aliantei.

Fostul deputat Alin Trasculescu este cercetat de DNA pentru trafic de influenta, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la spalare a banilor, cunoscand ca acestia provin din trafic de influenta. Ulterior, procurorii au extins cercetarile in cazul lui Trasculescu si pentru asociere in vederea savarsirii de infractiuni, noile acuzatii fiindu-i aduse la cunostinta in 22 noiembrie.

Citeste si:
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost exclus din PSD. Ce acuzații grave i...
Deputatul Aurel Bălășoiu a...

In 20 noiembrie, Trasculescu a demisionat din functia de deputat, iar in 22 noiembrie DNA a transmis Tribunalului Bucuresti solicitarea de arestare preventiva a acestuia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.