Liderul PDL Cristian Preda a declarat, sambata, ca ARD ii cere premierului sa se pronunte in privinta esecului numirii procurorului general si a sefului DNA, aratand ca presedintele este pus intr-un blocaj deoarece nu poate numi in aceste posturi doua persoane care au aviz negativ de la CSM.

"Vrem sa stim care este pozitia premierului in privinta esecului celor doua numiri. Verdictul CSM este un blocaj pus presedintelui, care nu poate sa numeasca in acest functii doua persoane care au aprimit aviz negativ de la CSM", a spus Preda, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca premierul "tace malc" si pune Romania intr-o situatie "penibila", de a nu sti care este pasul urmator.

"E o tacere stranie, in conditiile in care numirea procurorului general si a sefului DNA este o parte esentiala a MCV", a spus Preda.

Sectia pentru procurori a CSM a avizat negativ, joi, numirea lui Ioan Irimie si a lui Tiberiu Nitu la conducerea DNA, respectiv in functia de procuror general, ambii inregistrand cinci voturi "impotriva" si unul favorabil, acesta apartinand ministrului Justitiei, Mona Pivniceru.

Avizul CSM este consultativ, decizia finala apartinand sefului statului.

In 13 noiembrie, ministrul Mona Pivniceru a spus, intr-o emisiune televizata, ca nu stie ce va face in cazul respingerii propunerilor sale pentru functiile de procuror general al Romaniei si procuror sef al DNA, dar ca "probabil" ii va desemna pe urmatorii doi in ordinea nominalizarilor pe care le-a facut: Elena Hach si Claudiu Dumitrescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.