Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, la Suceava, ca presedintele Traian Basescu, recent intors de la Bruxelles, este un bun agent de vazari, stiind sa vanda partea plina a paharului ca sa nu se vada partea goala.

"Domnul Basescu este un bun agent de vanzari. Stie sa vanda partea plina a paharului ca sa nu vedeti dumneavoastra partea goala", a declarat, sambata, Ponta, la Suceava, transmite MEDIAFAX.

Premierul considera ca o pozitie mai ferma, nu absurda, a Romaniei ar ajuta. Victor Ponta a mai spus ca pozitia ferma a Guvernului si Parlamentului l-au ajutat pe presedintele Traian Basescu sa nu mai cedeze de la inceput orice numai de dragul de a nu-i supara pe ceilalti lideri europeni.

"Cand te duci la Bruxelles si ceri ceva corect pentru tara ta nu se supara nimeni. Toata lumea te intelege si toata lumea face pana la urma acelasi lucru. Cred ca e prima data cand domnul Basescu s-a putut duce la Bruxelles si sa vorbeasca despre Romania, si nu despre domnia sa si e foarte bine", a mai spus Ponta.

Ce a obtinut Romania la Consiliul European? Basescu: Ce s-a convenit asa ramane

Premierul a mai declarat ca nici el nu ar fi avut un rezultat mai bun.

"Sincer, nu cred ca as fi obtinut mai mult, inclusiv in gluma spuneam ca m-as fi intors si eu si as fi anuntat ceea ce a anuntat domnul Basescu. Adica ceea ce avem din 2007. Pe agricultura, in loc de cinci, zece miliarde, si nu as fi anuntat, ca si domnul Basescu, ca de fapt era vorba de 12 miliarde si s-a intors doar cu zece", a spus Ponta.

El a mai aratat ca, impreuna cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, au ascultat si comentat declaratiile presedintelui Traian Basescu dupa Consiliul European care a anuntat ca a obtinut mai multi bani la Agricultura, dar ca de fapt a anuntat ce se obtinuse in 2007 pentru Romania in al doilea exercitiu financiar dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana.

"Dar nu pot sa ma supar pe domnul Basescu ca vinde gogosile care erau deja in punga. Acum vine si zice ca le-a adus el de la Bruxelles. Il inteleg. Pana la urma trebuia sa spuna ca a facut si el ceva acolo. Nu e nimic de reprosat domnului Basescu, nu avea ce sa faca mai mult, important este sa facem mai mult in urmatoarele doua-trei luni si sa nu ne mai ducem niciodata la Bruxelles cu capul plecat si cu ideea ca acceptam orice", a spus premierul.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

"Eu sunt convins ca prin aceasta pozitie ferma si a Guvernului si Parlamentului si implicit, de nevoie, a domnului Basescu, vom reusi sa scoatem acele prevederi care erau strict pentru Romania", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.