Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Iasi, unde a inaugurat 14 kilometri din soseaua de centura, ca orice mare oras are nevoie de infrastructura pentru dezvoltarea economica si ca trebuie construite variante de ocolire in toate localitatile importante pentru ca altfel acestea "se sufoca".

Victor Ponta a participat, vineri dimineata, la inaugurarea unui tronson de 14 kilometri al soselei de centura a municipiului Iasi, tronson care este dat in folosinta din luna august, inaugurarea oficiala fiind amanata pana acum, transmite MEDIAFAX.

Ponta a refuzat sa taie panglica pe care autoritatile o pregatisera in acest sens, afirmand: "Nu tai nimic, eu doar adaug".

Astfel, panglica a fost taiata de primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, si de un reprezentant al firmei constructoare.

Ponta a spus ca orice mare oras al tarii care vrea sa se dezvolte din punct de vedere economic are nevoie de infrastructura.

"Doresc ca astfel de variante de ocolire sa existe in toate orasele mari, localitatile mari se sufoca daca nu vor avea astfel de lucrari. Acestea sunt o prioritate. Incet, incet soselele de centura se realizeaza. Preturile sunt mari, dar si beneficiile sunt mari", a spus premierul, care a mers pe soseaua de centura a Iasiului impreuna cu ministrul delegat pentru Administratie, Radu Stroe, si ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Victor Ponta a adaugat ca este important ca la finantarile europene Romania sa reuseasca mentinerea cotei de finantare de 85 la suta, adaugand ca daca aceasta se va reduce la 75 la suta vor trebui alocati mai multi bani de la buget.

"Cu cat mai putini bani obtinem de la Bruxelles, cu atat vom avea mai putini bani la buget pentru centurile ocolitoare", a spus Ponta.

Acest tronson de 14 kilometri al soselei de centura a municipiului Iasi a fost dat in folosinta in luna august a acestui an, investitia ridicandu-se la 225 de milioane de lei. Lucrarile au inceput in urma cu patru ani, soseaua legand Drumul European 583 si drumul judetean Iasi-Vaslui. Firma care a executat lucrarea este Vega 93 Galati.

Intreaga sosea de centura a Iasiului va masura, potrivit primarului Gheorghe Nichita, 29,5 kilometri, investitia totala ridicandu-se la 718 milioane de lei.

Citeste si:
Se inaugurează Podul de la Brăila
Se inaugurează Podul de la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.