Intrevederea de lucru a presedintelui Traian Basescu pe tema bugetului UE 2014-2020 cu Herman Van Rompuy, presedintele Consiliului European, si Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene, s-a incheiat, discutiile durand aproximativ 30 de minute.

Potrivit MEDIAFAX, intalnirea a avut loc la sediul Consiliului European, unde Van Rompuy si Barroso au programate joi intrevederi pe tema bugetului 2014-2020 cu toti cei 28 de sefi de state si de guverne din tarile UE.

Presedintia nu va comunica joi detalii referitoare la discutiile sefului statului cu liderii europeni, avand in vedere ca negocierea pe marginea bugetului este in desfasurare.

In cursul serii urmeaza sa inceapa si reuniunea oficiala a Consiliului European, pana la acel moment fiind de asteptat ca presedintele Basescu sa aiba consultari si cu alti lideri din tarile membre.

Surse europene au precizat pentru MEDIAFAX ca intrevederea celor doi oficiali UE cu presedintele Traian Basescu a fost a doua in ordinea intalnirilor pe care le vor avea cu liderii tarilor membre UE, anterior fiind programata numai intalnirea cu premierul britanic David Cameron.

Era de asteptat ca in cadrul intrevederii presedintele Basescu sa prezinte pozitia Romaniei privind bugetul UE.

De asemenea, potrivit surselor mentionate, urmeaza ca dupa discutiile cu liderii tarilor UE, la inceputul reuniunii Consiliului European presedintele Van Rompuy sa vina cu o noua propunere de buget, in conditiile in care mai toate tarile membre au obiectii importante fata de cea prezentata saptamana trecuta, estimata la circa 970 miliarde de euro pentru cei sapte ani de programare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.