Deputatul PDL Alin Trasculescu este cercetat pentru trafic de influenta, instigare la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la infractiunea de spalare a banilor, cunoscand ca acestia provin din savarsirea infractiunii de trafic de influenta, potrivit DNA.

[UPDATE] In acelasi dosar, este cercetat Marian Valeriu Calota, asociat si administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, pentru complicitate la infractiunea de trafic de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata, in legatura cu infractiunea de trafic de influenta, in forma continuata (cinci acte materiale), santaj comis in legatura cu infractiunea de trafic de influenta si spalare a banilor, cunoscand ca acestia provin din savarsirea infractiunii de trafic de influenta, in forma continuata (patru acte materiale), se precizeaza intr-un comunicat remis MEDIAFAX de Directia Nationala Anticoruptie.

Potrivit DNA, in perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, Alin Trasculescu, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei si presedinte al Organizatiei Judetene Vrancea a unui partid politic (PDL - n.r.), a pretins de la reprezentantul unei societati comerciale (denuntator in cauza), initial suma de 50.000 de euro, care ulterior a fost majorata la 150.000 de euro. Banii au fost pretinsi cu ajutorul inculpatului Calota Marian-Valeriu care l-a constrans prin amenintare pe denuntator sa remita lui sumele solicitate.

Pentru obtinerea banilor, sustin procurorii, deputatul a lasat sa se creada ca are influenta asupra reprezentantilor autoritatilor locale din judetul Vrancea, pentru a-i determina sa solicite realizarea unor obiective de investitii in cadrul Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii si asupra functionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului cu atributii de verificare, avizare si aprobare in derularea procedurii specifice aceluiasi program, precum si asupra reprezentantilor unei societati comerciale, pentru a-i determina sa deruleze o relatie contractuala cu firma administrata de denuntator.

Din banii pretinsi, Trasculescu a primit, prin intermediul lui Calota, in mai multe transe, suma totala de 464.000 de lei. Pentru a crea aparenta de legalitate a primirii acestor sume de bani, inculpatul Calota Marian-Valeriu, in perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, a falsificat mai multe contracte comerciale, incheiate intre firma denuntatorului si SC Maryna Exclusiv SRL, firma lui Calota Marian-Valeriu, aceste inscrisuri fiind folosite pentru efectuarea platilor corespondente si justificarea acestora in evidentele contabile ale celor doua societati comerciale. In acest mod, din contul firmei denuntatorului in contul SC Maryna Exclusiv SRL a fost transferata suma totala de 404.000 de lei, se mai precizeaza in comunicatul DNA.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Ulterior, in acelasi scop, deputatul a pretins denuntatorului inca 1.100.000 de lei, pe care a impus sa ii fie dati in doua transe, de 50.000 de lei si, respectiv, 1.050.000 de lei. In acest context, la data de 6 noiembrie 2012, in scopul obtinerii banilor, Trasculescu l-a determinat pe inculpatul Calota sa incheie in fals un contract, avand ca obiect o operatiune comerciala fictiva intre firma denuntatorului si SC Maryna Exclusiv SRL. Ca urmare, firma denuntatorului a transferat in contul SC Maryna Exclusiv SRL suma de 1.100.000 lei, bani care au fost reintrodusi in circuitul civil.

La 10 noiembrie 2012, Calota a primit de la denuntator 50.000 de lei, pentru a fi remisa lui Trasculescu, la cererea acestuia. Cu aceasta ocazie, procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante, precizeaza DNA.



Potrivit money.ro, Trasculescu a fost prins in flagrant in momentul in care primea 50.000 de euro. Dupa ce intermediarul a ridicat banii destinati politicianului, procurorii au intervenit si au blocat operatiunea.
Citeste si:
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost exclus din PSD. Ce acuzații grave i...
Deputatul Aurel Bălășoiu a...

Alin Trasculescu, deputat si presedinte al PDL Vrancea, era monitorizat de mai mult timp de DNA pentru ca ar fi cerut mita in schimbul atribuirii unor contracte de lucrari publice in Vrancea.

"Procurorii DNA urmeaza sa informeze Ministerul Justitiei, institutie care la randul ei trebuie sa sesizeze Camera Deputatilor pentru a da aviz pentru arestare. Deputatul poate fi retinut 24 de ore daca este prins in flagrant cum a fost acest caz dar nu poate fi arestat fara aviz de la Parlament", au declarat surse judiciare, pentru money.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.