Cresterea veniturilor fiscale in primele noua luni se datoreaza eliminarii retelei de crima organizata la varful Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, diferenta de bani inregistrata in plus fiind luata anterior de fostul sef ANAF Sorin Blejnar si cei care l-au ajutat, sustine premierul Ponta.

"Nu cred ca deodata administratia fiscala romaneasca a devenit mult-mult mai eficienta sau am avut un boom economic. Practic, aceasta crestere se datoreaza schimbarilor de la varful ANAF in special. Asta insemna pentru buget pastrarea in fruntea ANAF a unei retele de crima organizata si coruptie care, vedeti zi de zi pe la televizor, a avut sprijinitori, responsabili, oameni care au pastrat-o si incurajat-o sa ramana la conducerea ANAF. Doar varful ANAF inseamna un plus de incasari fiscale la buget de 10%, care se ducea la domnul Blejnar si la cei cu care vorbea domnia sa pe la telefoane si prin alte colturi de care nu am aflat inca", a spus Ponta in sedinta de sambata a Guvernului, transmite MEDIAFAX.

Executia bugetului general consolidat dupa primele noua luni s-a incheiat cu un deficit de 7,17 miliarde de lei, respectiv 1,18% din PIB, fata de un deficit de 2,4% din PIB in perioada similara din 2011 si de 1,17% din PIB la finele lunii august.

Veniturile bugetului general consolidat au totalizat 141,1 miliarde lei (23,2% din PIB) la finele lunii august, inregistrand o crestere cu 7,2% fata de perioada similara a anului precedent in termeni nominali si cu 0,5 puncte procentuale ca pondere in PIB.

Veniturile fiscale au inregistrat in termeni nominali o crestere cu 9,5% fata de anul precedent, evolutii favorabile inregistrandu-se la taxa pe valoarea adaugata (+6,2%), accize (+8,7%), impozit pe venit (+12,3%), impozit pe profit (+6,3%).

Citeste si: Guvernul a aprobat rectificarea bugetara. Sedinta a durat doar 15 minute


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.