Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca, din punctul sau de vedere, "o monarhie constitutionala este categoric cea mai convenabila forma de guvernamant pentru o tara ca Romania".

Potrivit realitatea.net, Antonescu a facut aceste afirmatii in urma participarii sale la ceremonia de decorare a Regelui Mihai cu Emblema de Onoare a Armatei Romaniei.

"Eu personal continui sa cred ca o monarhie constitutionala este categoric forma cea mai convenabila de guvernamant pentru o tara ca Romania. Si nu mai aduc acum argumentele, pot s-o fac pe larg, cred ca se si cunosc. Nu stiu daca va fi posibil acest lucru, dar in ce priveste convingerea mea, sa n-aveti nici o ezitare", a declarat presedintele PNL.

De asemenea, Antonescu si-a reafirmat atasamentul pentru monarhie.

"Ganditi-va ca eu am trait vremuri, in 1990, in care erai intr-un pericol fizic daca pomeneai de rege, daca vorbeai despre monarhie, daca incercai sa discuti macar faptul ca tara asta a avut o istorie inainte de comunism, ca tara asta a fost violata de regimul instalat de sovietici si de tot ceea ce a urmat, ca o tara, conducerea unei tari, asezarea ei constitutionala trebuie sa aiba legitimitate. Daca am avut curajul, convingerea sa sustine, asemeni altor colegi, in 1990, n-am de ce sa nu sustin in 2012", a mai adaugat Antonescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.