Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, ca Biroul Politic al PNL ar urma sa ia luni o decizie cu privire la candidatura lui Gigi Becali sub sigla PNL.

"Domnul Becali m-a contactat, si-a exprimat intentia de a sustine, impreuna cu partidul sau, USL, din punct de vedere politic, electoral si dorinta domniei sale de a candida, in situatia in care si noi suntem de acord cu acest lucu. Eu am avut o discutie cu domnul Becali in care am luat act de aceasta dorinta a domniei sale, i-am spus ca, din punctul meu de vedere, lucrurile sunt deschise si ca se poate incheia un acord politic intre USL si PNG, prin care acest partid sa dea voturile sale candidatilor USL si, de asemenea, Gigi Becali sa candideze pentru Parlament, daca doreste, pe listele USL", a spus Antonescu, relateaza MEDIAFAX.

Potrivit liderului PNL, aceasta inseamna, din punct de vedere juridic, fie o candidatura sub culorile PNL, fie sub cele ale PSD.

"Optiunea lui George Becali e spre PNL, eu i-am spus ca, din punctul meu de vedere, lucrurile se pot discuta si se pot rezolva, ramane ca saptamana viitoare, probabil luni, la nivelul Biroului Politic al PNL, sa luam o decizie oficiala asupra acestui lucru", a spus Antonescu.

Raspunzand unei intrebari, Antonescu a spus ca personal este de acord. El a precizat ca nu se pune problema unei intrari a PNG in USL sau a unei fuziuni a PNG cu un alt partid, dar, daca Becali doreste sa candideze, trebuie din punct de vedere juridic, fie si formal, sa se inscrie intr-unul din partidele componente ale USL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.