Presedintele Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania, europarlamentarul Laszlo Tokes, ii acuza pe reprezentantii UDMR ca trateaza ungurimea din Transilvania ca pe "supusii lor feudali", iar Uniunea "a ajuns la nivelul luptei de clasa impotriva celorlalte formatiuni maghiare". 

Potrivit MEDIAFAX, Tokes a spus, duminica, intr-o conferinta de presa la Targu Mures, ca reprezentantii UDMR considera obligatoriu ca fiecare vot sa le apartina, exact ca in timpul partidului comunist si ca "au ajuns la nivelul luptei de clasa impotriva celorlalte formatiuni maghiare".

"Notiunea luptei de clasa se iveste din atitudinea exclusivista a UDMR fata de unitatea la care ne straduim noi, Partidul Popular al Maghiarior din Transilvania si CNMT. Din pacate, daca in 2009 am reusit sa realizam unitatea maghiarilor din Transilvania, cu ocazia alegerilor europarlamentare, pur si simplu UDMR a renuntat la aceasta unitate si o caracterizeaza exclusivismul unipartinic. UDMR a ajuns, cu ocazia CRU de la Zalau, la nivelul luptei de clasa impotriva celorlalte formatiuni maghiare. Ma mira faptul ca UDMR considera toata ungurimea din Transilvania de parca ar fi supusii sai feudali si considera, ca in timpul partidului comunist, ca parca ar fi obligatoriu ca fiecare vot sa le apartina. Aceasta nu are nimic in comun cu democratia adevarata si ne aminteste de PCR", a spus Tokes.

El a adaugat ca, avand in vedere baza electorala constituita de comunitatea maghiara, atat UDMR, cat si PPMT pot avea reprezentanti in Parlament, multumita pragului electoral alternativ legat de castigarea de catre o formatiune a sase colegii de deputati si trei colegii pentru Senat.

Tokes a mai spus ca actualul Parlament este cel mai slab al Romaniei post-decembriste si ca este necesara o schimbare de regim.

"Aceia care sacrifica interesele alegatorilor pentru avantajele si interesul lor personal nu merita sa ajunga in Parlament. Parlamentul Romaniei este cel mai slab al Romaniei post-decembriste, in toata tara este nevoie de o astfel de schimbare democratica pentru continuarea schimbarii de regim", a spus Tokes.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.