Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirma ca este necesara amendarea Constitutiei imediat dupa alegeri, pentru a se stabili daca va fi republica parlamentara, semiprezidentiala sau prezidentiala.

Kelemen Hunor a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa la Arad, ca printre mesajele pe care UDMR le va transmite electoratului inainte de alegeri este cel referitor la amendatea Constitutiei.

"Anul viitor, Romania trebuie sa amendeze Constitutia pentru ca nu putem astepta doi, trei sau patru ani, trebuie facuta imediat dupa alegeri. Sa dam un raspuns ce fel de republica vrem: parlamentara, semiprezindetiala sau prezidentiala", a declarat liderul UDMR, potrivit MEDIAFAX.

Kelemen Hunor a spus ca dupa alegeri trebuie luate decizii si privind reforma administrativ-teritoriala, UDMR sustinand ca regiunile care ar urma sa fie infiintate nu trebuie sa afecteze actualele judete.

"Vom insista, in momentul discutiilor despre reorganizarea administrativa, ca regiunile istorice sa faca parte din aceeasi regiune de dezvoltare", a spus liderul maghiar.

El a adaugat ca dupa transferul de competente catre autoritatile locale, inceput anul trecut, trebuie sa aiba loc si un transfer de resurse financiare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.