DNA a anuntat ca deputatul UDMR Olosz Gergely, fost presedinte al ANRE in perioada 2007-2008, a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta.

Gergely este acuzat ca ar fi ajutat patru reprezentanti ai unor firme (Ion Bircina, Costin Iliescu, Catalin Stan, Ionel Ovidiu Badea) sa obtina diverse contracte, cerand in schimb peste 500.000 euro si 40.000 lei.

"In perioada mai 2010 - februarie 2011, inculpatii Bircina Ion, Iliescu Costin, Stan Catalin si Badea Ovidiu Ionel s-au asociat cu scopul de a cumpara influenta inculpatului Olosz Gergely, in prezent deputat in Parlamentul Romaniei si fost presedinte al ANRE, in vederea obtinerii de contracte oneroase pentru firmele a caror activitate o coordonau prin asociere", se arata in comunicatul emis de DNA.

"In acest context, in perioada mai 2010 – 29 septembrie 2010, inculpatul Olosz Gergely, deputat in Parlamentul Romaniei si fost presedinte al ANRE, a pretins, pentru sine si pentru altul, de la inculpatii Bircina Ion, Iliescu Costin si Stan Catalin suma de 516.000 euro, disimulata intr-un contract de consultanta intre SC POWER PLUS SRL (firma controlata de grupul Bircina) si o alta societate comerciala tip off shore. Din suma pretinsa, POWER PLUS SRL a transferat in conturile acestui off shore suma totala de 384.000 euro pe baza unor dispozitii de plata intocmite in fals de inculpatul Stan Catalin.

De asemenea, in perioada septembrie – noiembrie 2010, inculpatul Olosz Gergely a pretins de la aceleasi persoane si a primit pentru sine, direct, suma de 400.000 lei.

In schimbul sumelor de bani mentionate mai sus, inculpatul Olosz Gergely si-a exercitat influenta, respectiv a lasat sa se creada ca are influenta pe langa o persoana cu functie de conducere din cadrul CEZ ROMANIA SA. Traficul de influenta s-a materializat in forma determinarii de catre Olosz Gergely a functionarilor de la CEZ ROMANIA si CEZ DISTRIBUTIE SA sa incheie cu firmele controlate de asocierea Bircina anumite contracte", potrivit comunicatului emis de DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.