Premierul Victor Ponta a declarat, vineri seara, la Bruxelles, dupa intalnirea cu presedintele PE, Martin Schulz, ca l-a asigurat pe acesta, ca si pe presedintele CE, Jose Barroso, ca Romania a depasit criza politica si ca "ambele parti" si-au invatat lectia. 

"Am analizat situatia foarte dificila din ultimele luni si m-am consultat cu premierul, care mi-a spus ca acum situatia din tara este mai calma si institutiile sunt in dreptul lor. Am discutat si despre chestiunea Schengen si despre raportul UE pe aceasta tema. Am discutat si intr-un cadru privat despre scena politica, din punctul de vede al premierului Ponta, si am ajuns la concluzia ca intre prieteni exista si momente de dezacord", a spus Schulz, dupa intalnirea cu Ponta, transmite MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, o alta concluzie a discutiei a fost ca "aprecierea personala este o baza solida pentru cooperare chiar si in probleme foarte profunde".
La randul sau, premierul Ponta a declarat ca este bucuros de faptul ca a discutat cu Schulz, din postura acestuia de presedinte al celui mai legitim for european, dar si de prieten si sustinator al Romaniei.

"Am schimbat o serie de idei despre ultimele luni din Romania. Chiar si criticile din partea domnului Schulz vin din partea unui prieten al Romaniei si al meu. L-am asigurat pe presedintele Schulz, ca si pe presedintele Barroso, ca Romania a trecut de criza politica si ambele parti si-au invatat lectia, iar Guvernul meu este gata sa isi intareasca relatiile cu institutiile europene si vrea sa fie un partener activ al institutiilor europene", a spus Ponta.

El a adaugat ca Romania are nevoie de Uniunea Europeana, dar si Uniunea Europeana are nevoie de Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.