Liderul PDL Adriean Videanu i-a cerut premierului Victor Ponta sa prezinte, in 48 de ore, explicatii in legatura cu modul in care a fost gestionat subiectul legat de privatizarea Oltchim, el spunand ca, in caz contrar, va sesiza Parchetul pentru tentativa de subminare a economiei nationale. 

El a spus, marti seara, intr-o conferinta de presa, ca de doua saptamani romanii asista "la cel mai penibil show guvernamental transmis senzational in direct de Ponta si Dan Diaconescu", transmite MEDIAFAX.

"Cer cuplului Ponta-Dan Diaconescu sa puna capat acestui circ, care se joaca pe pielea si sperantele oamenilor de la Oltchim", a precizat Videanu.

El i-a cerut lui Victor Ponta sa prezinte public argumentele care au schimbat, prin memorandum, conditiile de privatizare aprobate de FMI in cazul Oltchim si a mentionat ca daca premierul nu va face acest lucru atunci va sesiza, in 48 de ore, Parachetul General pentru tentativa de subminare a economiei nationale.

"Memorandumul pe care domnul P l-a aprobat in Guvern e cel putin suspect. In beneficiul cui ati modificat, domnule Ponta, prin memorandum, procedura de privatizare?", a spus Adriean Videanu.

El l-a criticat pe Ponta pentru ca da vina pe ministrul Chitoiu si a aratat ca memorandumul a fost aprobat de premier si are efecte juridice. Potrivit lui Videanu, Ponta este singurul vinovat pentru esecul privatizarii Oltchim.

"Un memorandum aprobat de prim-ministru da efecte juridice. Domnul Ponta da vina pe subordonati in masura in care a semnat", a mai spus Videanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.