Agentia Nationala de Integritate l-a acuzat pe ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, de folosirea de informatii confidentiale in interes personal, deturnare de fonduri europene si conflict de interese.

[UPDATE] Guvernul Romaniei a emis un comunicat de presa in care anunta ca daca se va ajunge la o decizie definitiva in acest caz, Cepoi isi va pierde pozitia de ministru al Sanatatii.

Redam integral comunicatul:

"Guvernul Romaniei a luat act de existenta actiunii ANI in ceea ce il priveste pe Ministrul Sanatatii, domnul Vasile Cepoi, in legatura cu indiciile referitoare la savarsirea infractiunii de conflict de interese. Acuzatiile sunt grave si este absoluta nevoie de clarificarea acestora in cel mai scurt timp.

Domnul ministru se va prezenta la Parchetul General pentru a-si prezenta punctul de vedere, in acest caz.

Daca se va ajunge la o decizie definitiva in acest caz, care sa confirme acuzatiile care au fost aduse in acest moment, domnul Vasile Cepoi isi va pierde pozitia de ministru in Guvernul Romaniei.

Guvernul Romaniei are tot interesul ca astfel de situatii sa fie lamurite si finalizate cu un verdict clar, pentru a nu exista nicio suspiciune cu privire la credibilitatea activitatii sale"


Potrivit ANI, citata de realitatea.net, in perioada martie 2009-septembrie 2010, Cepoi a detinut simultan functia de director al Directie de Sanatate Publica Iasi, manager al unui proiect cu fonduri europene si membru a Comisiei Nationale de Acreditate a Spitalelor.

In calitate de manager de proiect, Vasile Cepoi a semnat un parteneriat cu Directia de Sanatate Publica Iasi, unde detinea functia de director, dar si cu Universitatea de Medicina si Farmacie din Iasi, unde era angajata sotia lui. In acest fel, Vasile Cepoi si sotia sa au obtinut peste 40.000 de euro.

"Prin semnarea Acordului de parteneriat si angajarea DSP Iasi ca partener in proiect, dl. Cepoi Vasile a intrat in posesia unor informatii din interiorul institutiei publice pe care le-a utilizat ulterior pentru obtinerea unor avantaje patrimoniale sub forma de remunerație, fiind angajati in proiect atat dumnealui, cat si sotia", se arata in comunicatul ANI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.