Senatorul PNL Mircea Diaconu a declarat, luni, ca se va adresa printr-o scrisoare comisarului european Viviane Reding, pentru a-i prezenta situatia in care se afla si are in vedere sesizarea CEDO in ceea ce priveste sanctionarea sa cu pierderea mandatului de catre ICCJ.

"Maine cred am sa formulez o scrisoare catre doamna Reding si sa explic cum s-a procedat, cum am procedat eu aici, in Parlamentul Romaniei, cand am venit in acest hol, m-am adresat in scris ca sa-mi raspunda daca am vreo problema de orice fel. Mi-a raspuns ca nu. Exact asa se procedeaza si in Parlamentul European si intreb daca acolo trebuie sa mai treci si pe la alt ghiseu care se numeste ANI, si daca da, atunci sa stim si noi", a spus Diaconu, potrivit MEDIAFAX.

De asemenea, el a precizat ca intentioneaza sa utilizeze si o alta cale de atac, anume cea la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

"Un principiu de drept este ca nu poti sa pedepsesti, sa sanctionezi pe cineva pentru o vina care apartine unui tert sau altcuiva", a explicat Diaconu.

Senatorul PNL a formulat o contestatie in anulare impotriva deciziei ICCJ si solicita Biroului Permanent al Senatului sa amane discutiile legate de incompatibilitatea sa pana la solutionarea cauzei, termenul de judecata fiind 10 aprilie 2013.

Mircea Diaconu a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca va candida pentru un nou mandat la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Acesta a precizat ca va candida in acelasi colegiu in care a fost ales si in 2008 si ca nu va demisiona din Parlament in urma deciziei de incompatibilitate.

Mircea Diaconu a sustinut ca interdictia de a ocupa functii publice nu se aplica in cazul drepturilor electorale - de a alege si de a fi ales.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.