Presedintele interimar al PDL Bucuresti, Adriean Videanu, a declarat, luni, in legatura cu privatizarea Oltchim ca Dan Diaconescu nu are nicio vina, ci vinovat este Guvernul Ponta, care a aprobat strategia.

Potrivit MEDIAFAX, Videanu a fost intrebat daca Dan Diaconescu urmareste sa castige un capital de imagine.

"Nu cunosc conditiile ofertei domnului Dan Diaconescu. Nu sunt publice. Eu nici nu-l acuz. Omul nu are din punctul meu de vedere nicio vina. El s-a raportat probabil la un caiet de sarcini. Atat timp cat a acceptat oferta, inseamna ca el a raspuns unui caiet de sarcini.

Cel care este vinovat este cel care a intocmit strategia, cel care a aprobat strategia, si anume Guvernul Romaniei si cel care a facut caietul de sarcini", a precizat Videanu inainte de sedinta BPN al PDL.

In opinia lui Videanu, "prin incompetenta" guvernul Ponta "nu a facut nimic altceva decat sa puna pe butuci Oltchim".

"Nu cei ce au ofertat sunt vinovati, ci mascarada pe care a facut-o Guvernul Romaniei", a apreciat Adriean Videanu.

El a spus ca Guvernul Ponta este "responsabil in ansamblu", aratand ca procedura de privatizare o aproba guvernul prin memorandum, iar caietul de sarcini trebuie sa-l faca OPSPI.

"Uitati-va la toata aceasta bataie de joc in procesul de privatizare, plecand de la aprobarea si modificarea conditiei de licitatie cu cinci zile inainte de depunerea ofertelor, ceea ce este fara precedent in istoria post-decembrista a Romaniei, pana la intocmirea caietelor de sarcini fara verificarea bonitatilor", a mai spus Videanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.