Presedintele interimar al PDL Bucuresti, Adriean Videanu, a declarat, vineri, ca PDL propune stoparea actualului proces de privatizare de la Oltchim, care "este mostra de incompetenta a actualui Guvern", si demararea imediata a procedurilor pentru alte variante de privatizare. 

"PDL vine cu doua solutii care ar trebui aplicate de maine: stoparea acestui proces de privatizare care este mostra de incompetenta a actualului Guvern si imediat demarate procedurile pentru urmatoarele variante de privatizare: unu - conversia creantelor AVAS si Electrica SA fata de Oltchim si vanzarea pachetului rezultat de actiuni in privatizare si doi - conversia in actiuni a tuturor creantelor societatilor cu capital majoritar de stat si vanzarea in privatizare a intregului pachet de actiuni rezultat", a precizat Videanu intr-o conferinta de presa, transmite MEDIAFAX.

El a criticat actiunea de la Oltchim, aratand ca strategia actuala de privatizare "este cea mai mare mostra de incompetenta profesionala", a Guvernului Ponta.

In opinia lui Videanu, neconvertirea creantei in actiuni nu avantajeaza decat actionarul minoritar si dezavantajeaza statul roman.

"Daca se vand actiunile si creantele la preturi mici, cu discount, sunt avantajati investitorii si actionarii minoritari. Intreaga decizie luata de Guvernul Ponta, in a nu converti creantele AVAS in actiuni, dezavantejeaza statul roman. Solutia luata de Guvernul Ponta este solutia optima daca se doreste vanzarea la pret mic si eventual cu destinatie a actiunilor Oltchim", a apreciat Adriean Videanu.

In opinia liderului PDL, "lichidarea sau insolventa urmata de faliment sunt iminente daca nu se intervine de urgenta".

"Trebuie sa punem capat amatorismului in actul guvernamental", a spus Videanu, care a aratat ca cel mai important lucru este gasirea unei solutii pentru Oltchim si a mentionat faptul ca "clientii Oltchim-ului nu vor astepta o saptamana-doua".

Potrivit lui Adriean Videanu, prima varianta propusa de PDL pentru privatizarea Oltchim - conversia creantelor AVAS si Electrica fata de Oltchim si vanzarea pachetului rezultat de actiuni din privatizare - va determina scaderea gradului de indatorare cu 50%, statul va obtine un randament mai bun la privatizare, iar Oltchim va continua sa functioneze si va putea fi un pol de dezvoltare a afacerilor.

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

Prin conversia in actiuni a tuturor creantelor societatilor cu capital majoritar de stat si vanzarea in privatizare a intregului pachet de actiuni rezultat, gradul de indatorare se reduce la 50% fata de situatia actuala, iar societatea devine atractiva la privatizare si atrage mai multi investitori, a precizat Videanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.