Presedintele Partidului Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu, sustine ca alianta de centru-dreapta se realizeaza cu dificultate din cauza orgoliilor si este cazul ca acestea sa fie mai moderate pentru atingerea scopului final.

Intrebat daca nu cumva alianta de centru-dreapta a pierdut startul fata de USL, care a trecut deja la negocierea colegiilor, Mihai Razvan Ungureanu, a recunoscut ca exista un contratimp politic care trebuie acoperit si ca inchegarea aliantei s-a facut cu dificultate, scrie MEDIAFAX.

"Nu as spune ca pierdem startul, dar e un contratimp politic pe care trebuie sa-l acoperim. USL functiona oricum dinainte, USL nu avea o problema de timp cu atat mai mult cu cat calendarul politic al ultimelor trei luni a fost determinat de actiunile USL-ului. In ceea ce priveste alianta dreptei, ea se incheaga cu dificultate si am spus acest lucru, se incheaga cu dificultate pe seama orgoliilor care nu sunt intotdeauna adecvate scopului final, al tuturor. Sunt un om care considera ca pe seama unui declic strategic vanitatile personale si orgoliile de circumstanta ar trebui sa fie mult moderate", a spus Mihai Razvan Ungureanu.

Cand a fost intrebat despre ale cui orgolii este vorba, liderul Fortei Civice a precizat: "In general vorbesc, lista e prea lunga".

Totusi, el a explicat ca aceasta alianta trebuie sa isi propuna sa castige puterea, iar pentru acest lucru are nevoie de cel putin 35 la suta din voturile alegatorilor.

"In situatia in care facem parte dintr-o alianta, alianta trebuie sa castige puterea. Asta inseamna ca exista cel putin tinta celor 35 de procente locuri in Parlament, si credem ca pe seama unei campanii serioase si fara odihna se poate merge si dincolo de acest procent. Nu sunt un optimist, sunt un realist in situatia aceasta. Aceasta este asteptarea minima pe care o avem in acest moment la nivelul aliantei", a spus Mihai Razvan Ungureanu.


Citeste si:
Finlanda va decide în ziua de 12 mai să îşi depună candidatura la NATO
Finlanda va decide în ziua de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.