Judecatoarea CCR Iulia Motoc a declarat ca, daca demersul pentru suspendarea presedintelui este invalidat, cei care au initiat procedura ar trebui sa fie sanctionati.

Potrivit realitatea.net, atunci cand a fost intrebata daca exista o modalitate asemanatoare de suspendare a presedintelui in alte Constitutii europene, Motoc a raspuns:

"Nu. Si ar trebui sa existe o sanctiune in acelasi timp pentru cei care determina aceasta suspendare. Am facut parte din comisia prezidentiala de analiza a Constitutiei si noi spunem foarte clar in acel raport ca, in momentul in care se ajunge la invalidarea suspendarii, ar trebui ca, la randul lui, Parlamentul, care se vede infirmat, sa fie dizolvat. Este absurd ca o majoritate parlamentara, in orice moment, sa poata decide suspendarea presedintelui, in ciuda avizului Curtii, care nu a constatat fapte grave de incalcare a Constitutiei. Acest lucru conduce practic la o imposibilitate a coabitarii", a declarat Motoc.

Intrebata cum ar explica populatiei care a votat la referendum pentru demiterea lui Basescu decizia Curtii, Iulia Motoc a raspuns:

"Este foarte simplu: in momentul in care s-a stabilit un prag, faimosul cvorum, care exista in lege, nu se poate considera ca acest referendum este valabil. Este o chestiune logica. A demite un presedinte este un act care trebuie sa exprime o opinie populara majoritara".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.