Purtatorul de cuvant al PNL, Mihai Voicu, a declarat luni ca sunt foarte multi parlamentari ai PNL care nu doresc sa participe la sedinta de plen reunit, luand o decizie "individuala de boicot", iar acestia nu pot fi obligati sa ia parte la citirea unei decizii a CC pe care o considerata incorecta.

Voicu a fost intrebat daca se are in vedere un boicot al parlamentarilor PNL pentru sedinta de luni a plenului reunit in care se va citi hotararea Curtii Constitutionale privind referendumul de demitere a presedintelui, potrivit MEDIAFAX.

"Momentan sunt decizii individuale, pot sa va confirm faptul ca foarte multi colegi, daca nu cumva toti, au spus ca nu doresc sa participe la sedinta de astazi si o sa vedem in functie si de decizia pe care o vom lua impreuna cu colegii de la PSD si de sedinta de grup. (…) Momentan e o forma de boicot individual si nu putem obliga pe cineva sa asiste la citirea unei decizii pe care o consideram incorecta, chiar nu-i putem obliga", a declarat Voicu, inainte de o sedinta a social-democratilor si liberalilor pe aceasta tema, care se desfasoara in biroul presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Curtea Constitutionala a constatat, in hotararea adoptata in 21 august, ca procedura de organizare a referendumului din 29 iulie a fost respectata, ca nu s-a intrunit conditia de cvorum pentru ca scrutinul sa fie valabil si a mentionat ca la data publicarii deciziei in Monitorul Oficial Traian Basescu isi reia atributiile.

Citeste si: Hotararea CCR se citeste la ora 15:00. Va respecta Parlamentul decizia?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.