Ministrul delegat pentru Administratie, Radu Stroe, a sustinut, vineri, in cadrul unei conferinte la sediul MAI, ca erata CCR este un fals.

"As face o singura consideratiune desi nu cred ca este chiar de demnitatea cetateanului Basescu Traian sa o fac de la acest microfon al acestei institutii, dar trebuie sa o fac. Cel putin ultima aventura pe care eu personal o pun in carca cetateanului Basescu Traian – a reusit aruncarea in derizoriu pana si a CCR prin cel de-al doilea document de care cu siguranta stiti, acea erata care de fapt reprezinta un fals in cadrul institutiei Curtii Constitutionale", a declarat ministrul liberal, citat de realitatea.net.

[UDPATE] Plangere penala impotriva CCR: Curtea este acuzata de fals

In primul mesaj al CCR se arata ca romanii din strainatate nu mai figureaza pe listele permanente daca nu au domiciliul stabil in Romania.

Ulterior, CCR a revenit cu o corectura: listele electorale sunt cele folosite la alegerile prezidentiale, deci includ romanii plecati in strainatate. Insa erata a fost o decizie luata de doar 5 judecatori, desi ar fi trebuit luata in plenul Curtii, cu toti cei 9, spune judecatorul Ion Predescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca Monitorul Oficial a primit din partea Curtii Constitutionale (CC) "un inscris extrem de ciudat" drept rectificare la o decizie a Curtii deja parafata, care era semnat cu o bara, Parchetul General urmand sa se pronunte daca acesta este un act fals.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.