Presedintele suspendat, Traian Basescu, a declarat, luni, ca "aceia care au organizat lovitura de stat esuata trebuie sa raspunda in fata institutiilor statului".

Traian Basescu a sustinut ca "Romania a suferit pagube enorme investitionale, financiare si de imagine ca urmare a loviturii de stat", relateaza MEDIAFAX.

"Convingerea mea este ca cei care au organizat aceasta lovitura de stat, esuata prin referendum, trebuie sa raspunda in fata institutiilor statului. Nimeni nu poate fi tras pentru votul lui, dar oricine poate fi tras la raspundere cand emite deliberativ acte normative care blocheaza activitatea institutiilor statului".

De partea cealalta, USL ia in considerare o plangere la CCR impotriva boicotului referendumului pus la cale de Basescu si PDL.

„Luam in calcul ca USL sa faca sesizare la Curtea Constitutionala pentru neconstitutionalitatea boicotului din partea PDL. (...) Suntem intr-o situatie putin delicata. Presedintele Romaniei a primit mai multe voturi impotriva reprezentarii cetatenilor romani decat atunci cand a castigat mandatul", a declarat Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.