Senatorii PDL au parasit, miercuri, plenul, dupa ce PSD a propus un amendament la legea de aprobare a OUG privind referendumul.

Amendamentul privea programul de vot pentru 29 iulie, ziua referendumului, si prelungirea acestuia cu patru ore astfel incat cetatenii sa aiba la dispozitie 16 ore (de la 7 la 23) pentru a vota.

REFERENDUM 2012: Program de vot de la ora 7 pana la ora 23

Liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, a anuntat in plen ca democrat-liberalii nu sunt de acord cu nicio forma a legii care sa contravina deciziei CC si a legilor aflate in vigoare. Radulescu a cerut pauza de consultari, adaugand ca, daca se continua cu modificarea acestei legi, PDL se va retrage din plen.

Dupa pauza de consultari, senatorii PDL au parasit plenul.

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 41/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului a primit, marti, un raport de admitere, cu doua amendamente respinse, care urmeaza sa fie supuse, de asemenea, votului plenului.

Vicepresedintele Camerei Deputatilor Ioan Oltean (PDL) a declarat, marti, ca prelungirea programului de votare in care se va desfasura referendumul nu poate fi facuta decat daca va fi modificata legea referendumului.

Deputatii PDL au parasit, miercuri, si sedinta Camerei Deputatilor in timpul dezbaterilor asupra legii privind atributiile Curtii Constitutionale.

Liderul grupului PDL, Mircea Toader, a facut acest anunt, fiind nemultumit de faptul ca in plen a fost respins amendamentul PDL privind respingerea OUG care limiteaza atributiile Curtii Constitutionale.

Dupa plecarea grupului PDL, dezbaterile pe articole asupra legii CC si a raportului comisiei juridice continua.

Comisia juridica a aprobat, marti, modificarea OUG privind CC in sensul ca se pot contesta la Curtea Constitutionala hotararile Parlamentului care au caracter normativ si care afecteaza valori si principii constitutionale.

Citeste si:
Jador, primele declarații în scandalul cu Florin Salam. De la ce a...
Jador, primele declarații în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.