Decizia finala privind referendumul va apartine Curtii Constitutionale, care va emite imediat dupa scrutin o decizie de validare sau invalidare, a declarat premierul Victor Ponta.

El a explicat astfel ca Guvernul se va angaja sa respecte decizia CC de validare sau invalidare a referendumului, in functie de numarul de participanti si de rezultatul votului, scrie MEDIAFAX.

Ponta: Veniti la referendum sa decideti voi cum oprim aceasta criza

"Pe 29 iulie va fi referendumul, care nu produce niciun efect juridic decat dupa ce a doua zi, probabil, pe 30 iulie, Curtea Constitutionala il valideaza si spune daca rezultatele sunt valide sau nu", a spus Ponta.

Comisia Europeana monitorizeaza referendumul

El a mai precizat ca saptamana viitoare Parlamentul se va reuni pentru a pune in acord toate textele, pentru ca in acest moment este vorba de trei legi :
1. Legea initiata de domnul Basescu si PDL prin care presedintele nu poate fi demis decat daca majoritatea absoluta a romanilor voteaza in acest sens;
2. textul de lege aflat la Curtea Constitutionala in care se vorbeste de majoritatea celor care voteaza, dar cu o conditie de cvorum;
3. a treia lege, care a fost si in 2007, cuprinsa si in ordonanta, in care se vorbeste de majoritatea celor care participa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.