Premierul Victor Ponta a anuntat ca a trimis presedintilor celor doua camere al Parlamentului o scrisoare in care propune convocarea unei sesiuni extraordinare in care sa coreleze toate textele de legi privind referendumul cu decizia Curtii Constitutionale, potrivit mediafax.ro.

Curtea Constitutionala a decis, marti, ca legea prin care s-au facut modificari la articolul 10 din Legea referendumului este constitutionala, in masura in care asigura participarea la referendum a cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente.

Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Mircea Dusa, a declarat insa ca referendumul din 29 iulie privind demiterea presedintelui Traian Basescu se va desfasura in baza Ordonantei de Guvern, si nu a initiativei legislative asupra careia s-a pronuntat Curtea Constitutionala.

Citeste si Primele estimari ale INS: Sunt 15 milioane de romani cu drept de vot


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.