Dupa o sedinta de peste sapte ore, magistratii CCR au ajuns la o decizie privind constitutionalitatea suspendarii lui Traian Basescu.

Curtea Constitutionala a Romaniei a respins sesizarea lui Traian Basescu si a constatat ca procedura de suspendare a presedintelui a fost respectata.

Potrivit comunicatului citat de realitatea.net, CCR a constatat ca:

1. procedura privind suspendarea din functia de Presedinte al Romaniei a domnului Traian Basescu a fost respectata.
2. existenta imprejurarilor justifica interimatul in exercitarea functiei de Presedinte al Romaniei.
3. in conformitate cu dispozitiile art.98 alin.(1) din Constitutie, interimatul functiei de Presedinte al Romaniei se asigura de presedintele Senatului, domnul George-Crin-Laurentiu Antonescu.

CCR a respins, luni seara, ca inadmisibile sesizarile privind revocarea lui Vasile Blaga din functia de presedinte al Senatului si a Robertei Anastase din functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

In ceea ce priveste
modificarile Legii Curtii Constitutionale, de asemenea contestate de deputatii PDL, aceasta sesizare a fost admisa. Conform modificarii respective, atributiile CCR ar fi fost limitate. Curtea a stabilit ca hotararile Parlamentului nu pot fi excluse de la controlul de constitutionalitate.

Surse apropiate de CCR au declarat pentru hotnews.ro ca votul in CCR a fost 5-4 la cele patru decizii favorabile USL. Votul decisiv a fost dat de judecatorul desemnat de UDMR, Puskas Valentin Zoltan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.