Camera Deputatilor a adoptat, marti, cu 187 de voturi "pentru", 56 "impotriva" si 5 abtineri, proiectul care modifica Legea referendumului si instituie demiterea presedintelui, la referendum, prin votul majoritatii celor prezenti la urne.

Proiectul schimba conditia de validare a referendumului de demitere a presedintelui din intrunirea votului majoritatii alegatorilor inscrisi in listele electorale in votul majoritatii celor prezenti la urne.

Proiectul de lege a fost criticat de reprezentantii PDL, la momentul dezbaterilor, liderul deputatilor democrat-liberali, Mircea Toader, precizand, luni, ca USL incearca sa impuna un regim diferentiat de demitere a alesilor, in conditiile in care primarii si presedintii de consilii judetene pot fi demisi cu jumatate plus unu din cei inscrisi in listele electorale, informeaza MEDIAFAX.

La sedinta plenului Camerei Deputatilor a fost prezent si premierul Victor Ponta.

Citeste si De cate voturi are nevoie USL pentru a-l suspenda pe Basescu?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.