Presedintele Traian Basescu i-a transmis premierului Victor Ponta, printr-o scrisoare, ca nu poate reprezenta Romania la Consiliul European si ca daca isi va insusi atributiile prezidentiale ar putea raspunde in fata legii.

"Va atrag atentia ca absenta unei aprobari exprese din partea Presedintelui Romaniei cu privire la mandatul de participare la reuniunea Consiliului European, coroborata cu lipsa deleqarii exprese a Prim-ministrului in calitate de reprezentant al statului roman, va echivala, din punct de vedere juridic, cu o insusire a unei atributii constitutionale a Presedintelui Romaniei de catre primul-ministru", scrie presedintele Traian Basescu in scrisoarea transmisa premierului in 20 iunie, citata de realitatea.net.

In aceiasi zi, Ponta anuntat ca Ministrul Afacerilor Externe a transmis deja lista cu persoanele ce vor face parte din delegatia Romaniei la Consiliul European, iar presedintele nu face parte.

Vineri, premierul a declarat ca doreste ca luni, cand este programata sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), sa aiba o noua discutie cu presedintele Basescu privind participarea la Consiliul European.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.