Ministerul de Externe a transmis, miercuri, la Comisia Europeana componenta delegatiei Romaniei pentru reuniunea Consiliului European de la finele lunii iunie, care ii include doar pe primul-ministru, ministrul Afacerilor Externe si ministrul Afacerilor Europene, nu si pe presedintele Traian Basescu.

"Astazi, Ministerul de Externe a transmis la Bruxelles, la Comisia Europeana, componenta delegatiei Romaniei si mandatul delegatiei. Am primit tot astazi agenda finala a reuniunii de pe 28-29 iunie si pot sa confirm ca punctele aflate pe ordinea de zi a Consiliului European sunt reprezemtate de situatia economica si sociala din acest moment in Europa si Mecanismul Financiar Multianual 2014-2020, adica exact subiectul pe care l-am dezbatut la Bucuresti impreuna cu presedintele Barroso si alti noua prim-ministri", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat de jurnalisti daca delegatia Romaniei anuntata la CE il include si pe presedintele Traian Basescu, Ponta a raspuns: "Componenta este primul-ministru, ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, si ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban".

El a precizat totodata ca vrea sa aiba o noua discutie cu seful statului pe aceasta tema.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.