Liberalul Adrian Iorgulescu ar putea fi inlocuitorul lui Mircea Diaconu pentru functia de ministrul al Culturii, dupa ce Diaconu a fost declarat definitiv incompatibil.

Adrian Iorgulescu a mai ocupat functia de ministru al Culturii si Cultelor in Guvernul Tariceanu in perioada august 2005-decembrie 2008, potrivit RTV.net.

Iorgulescu a declarat ca este prematur sa se vorbeasca despre numirea sa in functia de ministru, dar ca nu va respinge o astfel de propunere venita din partea premierului. El a mai detinut aceasta functie intre 2005 si 2008. In 2005, el a devenit ministrul Culturii dupa ce conducerea PNL l-a preferat lui Adrian Cioroianu.

"Nu am avut o discutie pe aceasta tema, sunt simple zvonuri, discutii colaterale. Nu am avut pana in momentul de fata o discutie nici cu presedintele partidului, nici cu BPC. Cred ca alegerea va fi facuta in Biroul Permanent Central prin vot. Experienta este importanta, necesara, dar poate ca este de dorit sa vina persoane care nu au mai ocupat aceasta functie, persoane mai tinere, care doresc sa performeze in acest domeniu. Ar trebui sa ne gandim la persoane care nu au mai fost in alte guverne", a declarat pentru gandul.info Iorgulescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.