Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, ca este pregatit sa se supuna verificarilor oricarei institutii in ceea ce priveste acuzatiile de plagiat in cazul tezei de doctorat si a afirmat ca este jenant sa se insinueze ca l-a plagiat pe profesorul care i-a scris chiar prefata lucrarii.

El a adaugat ca acuzatiile lansate prin intermediul revistei Nature, pentru care fostul ministru al Educatiei si actualul consilier prezidenial Daniel Funeriu acorda periodic interviuri, nu reprezinta o surpriza si i-a transmis presedintelui Traian Basescu faptul ca, in pofida acestor acuzatii, tot el, ca prim-ministru, va reprezenta Romania la reuniunea Consiliului European.

Ponta, despre acuzatiile de plagiat: Basescu a inscenat scandalul

"Banuiesc ca nu are nimeni nicio surpriza, ca presedintele Basescu trei zile la rand a dat un mesaj prietenilor sai si domnului Funeriu sa scrie in America. Este in regula, sunt gata sa ma supun oricaror verificari. Mi s-a parut totusi un pic jenant sa spui ca am plagiat un profesor, domnul Diaconu, care a scris prefata lucrarii mele. E totusi ciudat sa il plagiezi pe care care ti-a scris prefata, dar dincolo de astea dau si un raspuns politic: tot merg la Consiliul European, sa inteleaga domnul presedinte Basescu", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

Premierul a adaugat ca este obisnuit cu acuzatiile, deoarece anul trecut erau invocate contractele sale cu complexele energetice Rovinari si Turceni, iar acum presedintele Basescu s-a suparat si, probabil, i-a citit teza de doctorat.

"Daca a spus presedintele, este 100% plagiat, va rog sa nu aveti nicio indoiala. Eu insa sunt gata sa raspund in fata Marii Adunari Nationale", a spus Ponta, ironic, presei.

El a precizat insa in acelasi timp ca institutia Curtii Penale Internationale a fost infiintata in 1998 prin Tratatul de la Roma, iar el a facut parte din comisia pregatitoare de la New York, pentru ca un an mai tarziu, in 1999, sa inceapa sa isi scrie lucrarea.

"Daca asta este o problema de natura, nu pot spune decat ca nu am prejudiciat mediul ambiant. Este cel putin comic ca aceasta Curte Penala Internationala reprezinta un subiect de interes pentru revista Nature", a adaugat Ponta.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.