Presedintele Traian Basescu a declarat intr-o conferinta de presa ca Uniunea Europeana nu este o uniune de guverne, ci este o uniune de state, adaugand ca exista o singura persoana care reprezinta statul si acela este presedintele.

“As da o replica domnului prim-ministru dr. Victor Ponta: Afirmatia ar fi legata de faptul ca o singura institutie, presedintia, s-a ocupat de problematica Uniunii Europene. Nu imi place sa folosesc cuvinte de genul «minciuna». Pot sa va spun ca de la instalarea Guvernului Ponta am avut exact acelasi comportament pe care l-am avut si in timpul celorlate Guverne”, a declarat Basescu.

Decizie FINALA: Ponta va reprezenta Romania in iunie la Consiliul European

Daca Parlamentul Romaniei gaseste o forma legala prin care sa mute atributiile de reprezentare de la presedinte la premier nu am nimic impotriva. Eu nu tin sa ma mai duc, dupa opt ani, nu mai e o curiozitate si nici nu mai am o tentatie din a fi printre cei mai importanti oameni. Nu se invata usor limbajul Consiliului European. Obiectivul meu e sa respect Constitutia si este o formidabila experienta acumulata si m-a ajutat mult in CE. Orice forma legala prin care aceasta atributie e mutata nu o voi respinge. Trebuie sa fie o forma legala”, a mai declarat presedintele.

Va asigur de un singur lucru: Nu ma voi pune in situatii ridicole. Dar nimeni sa nu-mi ceara sa abdic de la atributiile mele constitutionale”, afirma Basescu, potrivit realitatea.net.

Citeste si Basescu, atac la Ponta: Premierii trebuie sa fie barbati

Raspunsul lui Ponta la atacul lui Basescu

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.