Sorin Oprescu a obtinut un nou mandat de primar al Bucurestiului, castigand detasat alegerile, iar USL a obtinut noi mandate de primar in mari orase si sectoare ale Capitalei considerate fiefuri ale PDL, potrivit rezultatelor exit-poll-urilor difuzate de posturile de televiziune.

De asemenea, primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita (PSD), obtine un nou mandat, cu 65,8%, fiind urmat de Daniel Oajdea (PP-DD) cu 11%.

Alegeri locale: Primele rezultate partiale

La Bacau, primarul PNL Romeo Stavarache ramane in functie, cu 62%, in timp ce contracandidatul sau, Cristinel Manolache, are 12,3%.

La Oradea, primarul Ilie Bolojan (PNL) a obtinut 72,5%, fiind urmat de Cseke Attila cu 15,9%, informeaza mediafax.ro.

Primaria Timisoarei a revenit candidatului USL Nicolae Robu, care a fost votat de 51,6 la suta dintre timisorenii care au mers la vot, arata acelasi sondaj.

Scandal la Cluj-Napoca: USL contesta numaratoarea voturilor

In Bucuresti, USL a obtinut majoritatea in Consiliul General, precum si primariile sectoarelor 3 si 6, unde candidatii Uniunii, Robert Negoita si Rares Manescu, au strans mai multe voturi decat cei ai PDL.

Potrivit exit-poll-ului CCSB, difuzat de Antena 3, care centralizeaza datele pana la ora 19.00, situatia la sectoare este urmatoarea:

- Sectorul 1: Andrei Chiliman (PNL) - 79%; Theodor Paleologu (PDL) - 13%

- Sectorul 2: Neculai Ontanu (UNPR) - 48%; Dragos Frumosu (PSD) - 33%

- Sectorul 3: Robert Negoita (PSD) - 65%; Liviu Negoita (PDL) - 23%

- Sectorul 4: Cristian Popescu Piedone (PC) - 83%; Sulfina Barbu (PDL) - 9%

- Sectorul 5: Marian Vanghelie (PSD) - 59%; Mihai Atanasoaei (PDL) - 11%

- Sectorul 6: Rares Manescu (PNL) - 57%; Cristian Poteras (PDL) - 19%, potrivit MEDIAFAX.

Democrat-liberalul Emil Boc a pierdut cu 39 de voturi primaria Cluj-Napoca, in timp ce candidatul USL, Marius Nicoara, a obtinut 45% din voturi, potrivit Romania TV.

Rezultatele numaratorilor paralele

Primaria Craiovei a fost castigata de candidatul USL Lia Olguta Vasilescu cu 42%, actualul primar Antonie Solomon (UNPR) a obtinut doar 32%.

Citeste si:
Claudiu Năsui face dezvăluiri șocante despre 9 membri PNL
Năsui, dezvăluiri șocante...

Conform realitatea.net, Dorin Florea a castigat, cu 54,04% un nou mandat de primar al Targu Muresului, pe locul al doilea situandu-se Gyorgy Frunda, cu 30,76%.

La Deva, castigatorul este, conform exit-poll-ului CCSB, Petru Margineanu care a obtinut 51,3% din voturi. Al doilea clasat este Dorin Gliga, cu 23,1% din voturi.

La Sibiu Klaus Johannis ar fi luat 82% din voturile sibienilor, in timp ce presedintia Consiliului Judetean Sibiu a fost castigata tot de Martin Bottesch, de la FDGR.

Prezenta la urne, la nivel national, pentru alegerile locale era, la ora 17.00, de 39,01% din cetatenii cu drept de vot, iar in Capitala era de 28,99%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.