Politica 8 Iunie 2012 12:08
Consilierul prezidential a declarat ca atitudinea presedintelui Parlamentului de la Budapesta, Kover Laszlo, nu face onoare Ungariei, insa aceasta reprezinta o atitudine personala.

"Trebuie inteles faptul ca intr-o astfel de situatie presedintele Parlamentului ungar s-a plasat intr-o pozitie care nu face onoare Ungariei. Deci, o atitudine si o retorica vetusta, amintind de momente pe care le consideram a fi depasite, nu reprezinta valorile si standardele la care atat Romania si Ungaria astazi adera", a spus Diaconescu.

El a subliniat ca actiunea lui Kover in Romania reprezinta o atitudine personala, care nu este temeinic sustinuta inclusiv de Guvernul de la Budapesta.

Ponta: Vorbele presedintelui Parlamentului maghiar sunt inacceptabile

"Ceea ce face domnul Kover in Romania nu este o problema de politica externa sau a relatiilor dintre state, este o atitudine personala cu iz electoral, care, dupa modesta mea parere, nu cred ca parerea lui este temeinic sustinuta inclusiv de Budapesta", a spus consilierul prezidential.

Intrebat daca presedintele Basescu ar fi trebuit sa intervina in aceasta problema, asa cum a sugerat presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, Diaconescu a aratat ca presedintele va interveni daca va considera "ca este cazul", iar exacerbarea situatiei in care s-a pus Kover este inutila, scrie MEDIAFAX.

"Si exacerbarea retorica a situatiei in care s-a pus domnul Kover este in egala masura inutila. Presedintele Romaniei va interveni in momentul in care va considera ca este cazul si analiza noastra o va spune ca trebuie sa intervina", a spus Diaconescu.

Ponta: Kover poate fi declarat "persona non grata" daca depaseste limita legii

De asemenea, intrebat in legatura cu afirmatia premierului Victor Ponta referitoare la posibilitatea declararii lui Kover persona non grata, Diaconescu a precizat ca "persona non grata se declara o persoana care este acreditata intr-un stat, care are un statut diplomatic, iar dansul (Kover - n.r.) a venit in nume personal, cum a precizat".

Citeste si:
Ponta, atac la adresa Guvernului: Omorâţi economia și pe românii...
Ponta, atac la adresa...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.