Crin Antonescu a declarat ca masura de crestere a impozitelor sub forma unei taxe de solidaritate "excede" intelegerile de pana acum din USL privind fiscalitatea.

Co-presedintele USL Crin Antonescu a declarat, intr-o conferinta de presa la Arad, raspunzand unei intrebari referitoare la taxa de solidaritate anuntata de premierul Ponta, ca nu crede ca marirea unor impozite este o solutie.

Taxa de solidaritate pentru bugetarii cu “venituri excesive”

"Eu nu o vad bine, in sensul ca nu cred ca este o solutie. Nu am crezut niciodata ca marirea unor impozite, mai ales pe conjuncturi atat de scurte, este de natura sa rezolve ceva. Filosofia, principiile si formulele noastre de impozitare negociate la nivelul USL sunt foarte clare: un impozit regresiv, deci 16% ramane cea mai mare cota de impozitare (...) Taxa asta de solidaritate e totusi o formula care excede intelegerea noastra pe formula fiscala si din punctul asta de vedere, daca nu sunt argumente foarte concrete, eu unul nu sustin o asemenea masura", a spus Antonescu, potrivit romanialibera.ro.

Liderul PNL a adaugat ca vor exista totusi discutii in PNL pe acest subiect, pentru a se lua o decizie daca va fi sustinuta sau nu supraimpozitarea veniturilor mai mari de 4.500 de lei.

Bogatii au fost salvati: Taxa de solidaritate a fost respinsa

Democrat liberalul Adriean Videanu a declarat ca propunerea premierului reprezinta "o masura prociclica" adica duce "catre dezastru".

"Din pacate, masurile pe care domnul Ponta le propune, de impozitare a acestor venituri cu 16% a sumelor ce depasesc 4.500, din punct de vedere al substantei politicilor fiscale este o masura prociclica. Si am sa va explic ca inseamna o masura prociclica, care adancespte efectele crizei. Este ca si cum o masina aflata in panta, care se indreapta catre un zid, el accelereaza. Accelereaza si se duce catre dezastru. Asta inseamna o masura prociclica, la ceea ce face domnu Ponta", a explicat Videanu, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Încep calculele politice: PSD, ALDE Și Pro România pregătesc o alianță
Încep calculele politice...

Premierul a declarat ca presedintele PNL are o pozitie corecta in privinta taxei de solidaritate pe veniturile mari ale bugetarilor, deoarece tema nu a fost discutata in USL, dar a aratat ca este nevoie de masuri prin care aceste venituri sa fie aduse "intr-o zona normala".

"Crin Antonescu are dreptate, nu am discutat in USL. Trebuie o masura prin care aceste venituri sa vina intr-o zona a normalitatii", a spus Ponta.

Citeste si:
Parlamentul a modificat taxa de solidaritate. OMV Petrom va plăti...
Parlamentul a modificat taxa...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.