CC spune ca masurile financiare din OUG 15 sunt constitutionale daca se aplica numai sumelor alocate prin HG 255/2012 si neutilizate.

O alta conditie pentru recuperarea banilor este ca primariile care n-au utilizat sumele primite de la guvernul Ungureanu sa nu fi inceput unele proiecte care se bazau pe respectiva finantare.

Ponta desfiinteaza comisii infiintate de fostul Guvern, dar infiinteaza alte comitete

Curtea Constitutionala informeaza ca prevederile care au fost criticate de Avocatul Poporului ca fiind neconstititionale indeplinesc conditia de constitutionalitate "in masura in care se aplica numai sumelor alocate prin Hotararea Guvernului 255/2012 si neutilizate de catre unitatile administrativ-teritoriale care nu au inregistrat arierate aferente unor cheltuieli curente si de capital si nu au avut in derulare cofinantari de proiecte cu finantare externa nerambursabila pana la data intrarii in vigoare a Ordonantei de urgenta a Guvernului 15/2012".

Argumentatia retinuta in motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale va fi prezentata in cuprinsul deciziei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Decizia este definitiva si general obligatorie, relateaza mediafax.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.