Europarlamentarul PDL Cristian Preda l-a intrebat, retoric, pe Victor Ponta, daca a decis sa il suspende pe presedintele Basescu,

Preda i-a adresat premierului Victor Ponta, vineri, in numele PDL, retoric, sase intrebari.

Preda l-a intrebat pe Ponta daca a decis suspendarea presedintelui Traian Basescu, aratand ca actualul premier pare sa fi cedat in chestiunea deplasarii la urmatorul Consiliu European, informal, si sa intentioneze sa merga la cel din iunie.

Preda a explicat ca, potrivit reglementarilor UE, la Consiliul European numai tarile care au regim parlamentar sunt reprezentate de seful de guvern - Maria Britanie, Germania - in timp ce republicile semiprezindentiale sunt reprezentate la nivel de presedinte.

Potrivit europarlamentarului, seful statului poate merge, tehnic, cu Victor Ponta la Consiliu, dar "unii ar stramba din nas", iar Traian Bsasscu ar trebui sa explice de ce solicita doua locuri.

El a adaugat ca daca ar fi sa mearga impreuna cu premierul, tot Traian Basescu trebuie "sa dea telefon" la presedintele Consiliului European pentru ca Romania sa primeasca un loc in plus. "Nu ma astept ca Angela Merkel sa fie fericita sa se trezeasca cu Victor Ponta la usa fara ca Victor Ponta sa explice daca intre timp s-a schimbat regimul sau nu (...) Semnalul pe care il trimitem este ca avem o instabilitate a regimului in momentul in care spunem «Nu mai merge Basescu», ca o suspendare simbolica, virtuala", a spus Preda, scrie MEDIAFAX.

Europarlamentarul l-a mai intrebat pe Ponta care este modelul politic al acestuia, precizand ca premierul este receptat, pe plan international, ca admirator al lui Che Guevara.

De asemenea, Preda l-a intrebat pe Ponta cati ministri de finante are Guvernul, avand in vedere ca si ministrul Sanatatii si cel al Economiei propun taxe suplimentare, necoordonate.

PDL doreste sa afle si daca ministrul Educatiei "trebuie sa vorbeasca limba romana", deoarece actualul ministru interimar articuleaza "cu greu", potrivit lui Preda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.