Presedintele Comisiei de sanatate din PNL, Eugen Nicolaescu, a anuntat intr-o dezbatere, ca PNL doreste schimbarea modului de finantare din domeniu prin desfiintarea completa a asigurarilor sociale de sanatate.

"Dorim sa nu se mai plateasa cele 10,7 puncte procentuale din venitul salariatului", a spus Nicolaescu. Fostul ministru a adaugat ca aceasta contributie se va inlocui cu cea de la bugetul de stat, la care se va adauga o taxa de solidaritate, care ar putea fi intre 3 si 5% din salariul unui angajat si asigurarile private, complementare, care pot fi deductibile din impozitul pe venit al fiecarui salariat.

Nicolaescu a declarat, la finalul dezbaterii, ca este nevoie de o solutionare rapida a crizei medicamentelor citostatice, situatia fiind disperata atat pentru adulti cat si pentru copii. El a adaugat ca trebuie rezolvate si problemele din domeniul farmaceutic, unde platile sunt intarziate si multe farmacii intra in insolventa, transmite MEDIAFAX.

Returnarea CASS, in transe. Vezi cat pierde fondul unic de asigurari sociale de sanatate

Eugen Nicolaescu a mai spus ca, in urma discutiilior din cadrul seminarului, s-a stabilit formarea unor grupuri de lucru, pe domenii de activitate, in umatoarele luni, pentru a se ajunge la o forma de modificare a legislatiei si la semnarea unor acorduri cu societatea civila si cu cea medicala.

Potrivit presedintelui Comisiei de sanatate din PNL, se doreste ca in cursul verii sa fie creionat bugetul sanatatii, dupa o discutie cu cei din PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.