Modificarea legii electorale in sensul introducerii uninominalului intr-un singur tur pentru alegerea parlamentarilor a fost aprobata de cu 77 de voturi.

Legea initiata de premierul Victor Ponta si presedintele PNL, Crin Antonescu, a fost votat de 77 de senatori, 9 fiind impotriva, iar 17 s-au abtinut.

Liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, a sustinut ca aceasta schimbare nu este suficienta pentru imbunatatirea sistemului. "Este un lucru bun, dar nu suficient. Raspunde cerintelor liderilor politici, dar nu si cererilor electoratului", a declarat Radulescu, potrivit gandul.info.

USL vrea sa opereze aceasta modificare chiar daca recent in Comisia parlamentara electorala se stabilise votul uninominal mixt. Un sistem majoritar de alegere a parlamentarilor intr-un singur tur avantajeaza in acest moment Uniunea Social Liberala.

In cazul modificarii legii electorale, forul decizional este Camera Deputatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.