Ministrul al Afacerilor Externe, Andrei Marga, a declarat ca relatia sa cu presedintele Traian Basescu va fi una constitutionala, el reluandu-si afirmatiile ca seful statului si-a ales gresit consilierii si ca a sustinut aplicarea de masuri similare cu Mussolini.
"In legatura cu relatia cu presedintele, din partea mea va fi una constitutionala. Vom respecta toti Constitutia. Evident, nu suntem oameni necunoscuti, am fost colegi in doua guverne cu dansul, ordinea de la sedintele de guverne ne punea in mod fatal unul langa altul. Am discutat de multe ori, nu e o problema. I-am spus si dupa instalare ca si-a luat consilieri care il vor trimite intr-un unghi mort, ceea ce s-a si intamplat. I-am mai spus ca sunt gresite optiunile si in alte domenii", a afirmat Marga, la audierea in comisiile de specialitate ale Parlamentului, potrivit mediafax.ro.

De asemenea, el a aratat ca acea comparatie pe care a facut-o intre Basescu si Mussolini nu inseamna ca a spus ca presedinte ar fi un cititor al operei dictatorului italian sau ar urma linia acestuia, ci doar ca unele masuri sustinute de seful statului in contextul crizei actuala sunt similare cu cele ale lui Mussolini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.