Premierul desmenat Victor Ponta a declarat, luni, dupa intrevederea cu liderii UDMR, ca nu se pune problema participarii Uniunii la guvernare.

"Lucrurile sunt foarte clare pentru ambele parti: nu se pune problema unei participari a UDMR la guvernare. Dansii vor fi in opozitie, noi vom fi la putere", a spus Ponta. El a mai spus ca UDMR nu va vota Guvernul si ca el nu a solicitat acest lucru in cadrul intrevederii.

Victor Ponta a precizat ca nu s-a pus problema, in cadrul discutiilor cu UDMR, semnarii unui acord de colaborare parlamentara si nu s-a discutat despre o sustinere a Cabinetului, potrivit MEDIAFAX.

Ponta a spus ca, pe termen lung, discutii punctuale care vor exista vor privi drepturile minoritatilor. Premierul desemnat a precizat ca unul dintre punctele de dezacord, la acest moment, cu UDMR priveste modificarea sistemului de vot.

"Dansii sustin sistemul proportional. E un domeniu in care, cel putin in acest moment, nu o sa ne intelegem, pentru ca noi votam maine la Senat si apoi in Camera o modificare a legii actuale, iar cel care e pe primul loc in colegiu va merge in Parlament", a spus Ponta.

Premierul desemnat a precizat ca USL si-a asumat obligatia de a trece in aceasta legislatura Legea minoritatilor nationale, dar fara prevederea privind autonomia culturala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.